In English

Vissza a honlapra
-

Bujdosó Gyöngyi, Fazekas Attila:

TeX kezdõlépések
(First steps in TeX)
------

E könyv megírásának több célja volt. A részletesebb leírást nyújt a könyv bevezetõje, itt csak néhány fontosabb dolgot sorolunk fel.

A könyv megírásának elsõdleges célja az volt, hogy megismertesse és megszerettesse az Olvasóval a TeX-et, ezt az állandóan fejlõdõ kiadványszerkesztõ és -tördelõ programcsomagot.

A könyv egyik célja, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik szeretnének megismerkedni a TeX filozófiájával, lehetõségeivel és használatával. Használható ez a könyv otthoni, autodidakta tanulásnál is, de jó segítséget nyújt a szervezett keretek között tanulóknak is.

A könyv egy másik nagyon fontos célja az, hogy a TeX-et már ismerõk számára használható legyen kézikönyvként a matematikai és egyéb témájú szüvegek szedésénél.

A bevezetõ és a plainTeX-hel foglalkozó elsõ fejezet a megismeréshez szükséges alapinformációkat tartalmazza.

A második fejezet az AmS-TeX legfontosabb parancsait tartalmazza, amely a matematikai képletekben bõvelkedõ cikkek megírásához nyújt nagy segítséget.

A harmadik fejezetben az emTeX 3.0a verziójának kükönbözõ részeinek, segédprogramjainak és meghajtóinak leírását találhatjuk.

A CD-melléklet egy teljes TeX-disztribúciót tartalmaz különbözõ mintákkal, példákkal kiegészítve.